Plusvoorziening

De Plusvoorziening is bedoeld voor leerlingen in het voorgezet onderwijs die overbelast zijn en waardoor het niet goed gaat op school. De leerlingen verblijven maximaal drie maanden bij de Plusvoorziening met een vaste mentor. Bij de Plusvoorziening zitten maximaal 12 leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. De school waar de leerling staat ingeschreven, houdt contact met de leerling en zorgt voor schoolwerk. Leerlingen in de Plusvoorziening kunnen praktisch en creatief aan de slag bij de Jobfactory Helmond. Er is ook altijd jeugdhulp betrokken bij de Plusvoorziening vanuit de gemeente waar de leerling woont. De leerlingen vinden in de Plusvoorziening rust en structuur. Na de Plusvoorziening is het de bedoeling dat de leerling weer terug naar de school van inschrijving gaat. In de brochure voor ouders en leerlingen is meer informatie over de Plusvoorziening te vinden.

Ervaringen van leerlingen

  • "Ik kom van een middelbare school. Het was niet meer fijn op school, omdat ik gepest werd. De Plusvoorziening is super leuk. Ik kan rustig en fijn werken. De mentor is aardig en iedereen houdt rekening met elkaar. Een top ervaring!"

    Laura (13)
    Leerling Plusvoorziening
  • "Doordat ik problemen thuis had, kon ik niet goed leren. Ik vond het erg fijn om een aantal maanden in de Plusvoorziening te zijn. Ik kon me beter concentreren en rustig mijn eigen ding doen."

    Jeffrey (14)
    Leerling Plusvoorziening