SWV Academie, 21 november 2024

SWV Academie ‘Ongemotiveerde leerlingen bestaan niet’

Let op: De SWV Academie is onder andere bedoeld om de ontmoeting tussen doelgroepen te faciliteren. Om die reden houden we rekening met aanmeldingen uit verschillende werkvelden. Ben je werkzaam in het onderwijs, dan is deze bijeenkomst helaas volgeboekt. Aanmelden is mogelijk. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst.

Hoe ga je als onderwijsprofessional, als jeugdprofessional of als ouder om met kinderen die ‘anders’ zijn. Wat kunnen we van elkaar leren? Je hebt elkaar immers nodig als school, als gemeente en als ouder.

“Om een leerling te motiveren, moet je eerst zijn hart raken, daarna pas zijn hersenen”. De leerling kijkt niet naar de situatie vanuit jouw perspectief, maar vanuit zijn of haar eigen perspectief. Zorg dat je dicht bij de belevingswereld van het kind staat. Op 21 november, tijdens de 11e SWV Academie, maakt Ivo Mijland deelnemers hier bewust van. Hij gaat in gesprek over vragen als: Hoe bouw ik bruggen tussen leerlingen, ouders en school?

Programma
15.30 Inloop, koffie/thee
16.00 Kort woord van welkom en uitleg SWV-Academie door Marja van Leeuwen
16.05 Uitleg bijeenkomst door dagvoorzitter
16.10 Motiverende inleiding door Ivo Mijland
17.30 Walk in the park – welke vragen heb jij aan Ivo en aan je mede-deelnemers?
18.00 Diner
19.00 In gesprek met elkaar
19.30 Een cabareteske afsluiting
20.00 Einde

Inschrijven kan via de invulvelden hiernaast.
Toegang tot de SWV Academie is gratis. Na aanmelding rekenen we op jouw komst en aanwezigheid tijdens het volledige programma. Als je je na aanmelding afmeldt of niet aanwezig bent, brengen we 50 euro in rekening.