Over SWV Academie

SWV Helmond-Peelland VO heeft de SWV-Academie opgezet. In de jaren 2021, 2022 en 2023 organiseert SWV VO in totaal 9 bijeenkomsten voor iedereen die met of voor kinderen en jongeren werkt die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, vanuit school of de jeugdzorg. Ook ouders van deze jongeren zijn van harte welkom. De eerste bijeenkomst heeft plaatsgevonden op 11 november 2021. In het jaar 2022 staat de SWV Academie gepland op 14 april, 6 oktober en 17 november.

Het doel is elkaar, elkaars werk, dilemma’s en uitdagingen te leren kennen en ontmoetingen te faciliteren. SWV VO zorgt voor een programma met inspirerende sprekers en werkvormen. Het resultaat moet zijn dat we aan het denken worden gezet, duidelijk krijgen wat er wel kan als we samen naar oplossingen zoeken en ons niet laten tegenhouden door vermeende drempels. Samen maken we het verschil voor onze jeugd.

Per bijeenkomst kunnen 100 personen deelnemen. Is de bijeenkomst vol, dan kom je op een wachtlijst om als eerste aan de beurt te zijn voor de volgende bijeenkomst. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties binnen het samenwerkingsverband. Deelname is kosteloos. Elke bijeenkomst heeft een ander thema, een inspirerende spreker, een interactieve werkvorm en een diner.

Enkele ervaringen van deelnemers van eerdere SWV Academies:
- 'Open, ongedwongen sfeer gedurende de bijeenkomst. Mooie inhoudelijke, relevante thema's. Zichtbaar goed georganiseerd, mooie netwerkaangelegenheid.'
- 'Elkaar ontmoeten en realiseren, dat je niet door gedachten dient te worden weerhouden om zaken aan te pakken. Zeer prettige open sfeer.'