Onderwijs Transparant

SWV Academie donderdag 10 februari verplaatst naar donderdag 14 april 2022!

Helaas hebben wij besloten dat de SWV Academie van 10 februari 2022 geannuleerd wordt in verband met de onzekerheden rondom het coronavirus. We verplaatsen de bijeenkomst naar donderdag 14 april 2022. Het programma en de locatie blijft hetzelfde.

Je kunt je nog inschrijven!

Er is in deze bijeenkomst nog ruimte voor deelname van ouders, gezins- of jongerencoaches en leerplichtambtenaren. Behoort u tot deze doelgroep, dan kunt u zich nog inschrijven via deze Aanmeldlink

Voor iedere doelgroep is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Is deze bijeenkomst vol, dan kom je op de reservelijst en schuiven we jouw inschrijving automatisch door naar de volgende bijeenkomst (9 juni 2022).

Tot dan!


Wat houdt de bijeenkomst in?

Donderdag 14 april (15.30 – 20.00 uur) vindt de tweede bijeenkomst van de SWV Academie plaats.
Het thema is Pedagogisch klimaat. Een onderwerp dat speelt in allerlei opvoedingssituaties: het onderwijs, het gezin en in de jeugdzorg.
We lopen allemaal tegen kwesties aan als:
• Wat is het belang van een goed pedagogisch
klimaat?
• Wat is de definitie van ‘goed’?
• Wat is de rol van kinderen en wat is de rol van
volwassenen?
• Visie van scholen en de leefwereld van leerlingen
en ouders.

Om elkaars visie op en uitdagingen rondom het pedagogisch klimaat te leren kennen geeft Arie de Bruin, pedagoog, een motiverende inleiding over het pedagogisch klimaat in allerlei mogelijke opvoedingssituaties. Deze inleiding is de basis voor een interactieve workshop waarin je zelf jouw visie op het pedagogisch klimaat gaat tekenen en
dit bespreekt met de andere deelnemers.