Schrijf je nu in voor de SWV Academie op donderdag 13 april 2023

DE BIJEENKOMST IS VOLGEBOEKT. NA AANMELDING KRIJG JE EEN PLEKJE OP DE WACHTLIJST.

Op 13 april 2023 is de zesde SWV Academie van SWV Helmond-Peelland VO. Het thema is mentale weerbaarheid onder jongeren.

Marcel van Herpen neemt ons mee in dit thema: “Als er één ding is wat me opvalt en waarover ik me zorgen maak, dan is dat de afname van veerkracht die ik zie bij
kinderen. Er is de laatste jaren een toename in gedemotiveerde kinderen, denk aan kinderen die antidepressiva gebruiken en een slecht zelfbeeld hebben. Ik wil mijn gedachten hierover delen hoe we kinderen kunnen leren veerkrachtiger te worden. Het heeft alles te maken met de onderwerpen relatie, autonomie én het zinnetje "Kom hier, dan raap ik je op".

‘Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen’.
Soms ben je de leider die je wilt zijn en soms ben je de leider die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen. En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties. Tijdens deze middag leer wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen, én hoe je de verantwoordelijkheid voor wat er speelt, kunt delen met jongeren. Dat zorgt ervoor dat de motivatie van kinderen toeneemt en de werkdruk van leraren afneemt. Tegelijk!

Marcel van Herpen werkt voor het Centrum Pedagogisch Contact. Hij is auteur van publicaties zoals “Ik, de leraar”, “Wij, de leraar”, “Wij zijn Leiders”, “Ik, de coach” en “Werk voor de reünie”. Zijn CV, boeken, podcasts, films, colleges, Tv-uitzendingen, spreuken en artikelen zijn te vinden op www.marcelvanherpen.nl

Schrijf je snel in!
Toegang tot de SWV Academie is kosteloos. Na aanmelding rekenen we op jouw komst. Als je je na aanmelding afmeldt of niet aanwezig bent, brengen we 50 euro in rekening.

Programma
15.30 uur: Inloop met koffie/thee
16.00 uur: Welkom en uitleg SWV Academie door Joan Briels
16.15 uur: Inspirerende en interactieve lezing door Marcel van Herpen
18.00 uur: Diner
19.00 uur: Deelnemers gaan aan de slag
19.40 uur: Cabareteske afsluiting door Marcel Stevens
20.00 uur: Einde