Schrijf je nu in voor de Bestuursacademie op donderdag 30 mei 2024

Bestuursacademie, Gemeenschapshuis ’t Kwartier in Asten
Op donderdag 30 mei 2024 organiseert SWV Helmond-Peelland VO eenmalig de ‘Bestuursacademie’. De bestuursacademie is voor directieleden en managers uit het onderwijs, gemeenten en zorg. Het doel van deze bijeenkomst is het op strategisch niveau met elkaar in gesprek gaan over elkaars werk, dilemma’s en uitdagingen.

Het thema van de dag is ‘Samenwerken in netwerken: van praten naar actie’:
- Hoe zorg je voor een gedragen plan met alle betrokkenen?
- Welk proces zorgt voor een goede verdeling van rollen naar kennis, kunde en kwaliteit?
- Hoe zorg je voor gedeeld eigenaarschap?
- Hoe gaan we om met belangen, verschillende soorten samenwerkingen, verschillende rollen, communicatie, samenwerken in netwerken en verantwoordelijkheid?

Op dit soort vragen geeft Anke Siegers antwoord. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan en te leren van elkaar. En er is tijd voor ontspanning door een optreden van mentalist en illusionist Jan Reinder. Deze SWV Academie vol interactie, motivatie en magie staat onder leiding van dagvoorzitter Martin Jacobs.

Over Anke Siegers
Organisatiepsycholoog en groepsconflictbemiddelaar Anke Siegers begeleidt in verschillende rollen, organisaties, overheden en gemeenten in grootschalige en complexe besluitvormingsprocessen op de Nieuwe Route. Een helder proces, gedeeld eigenaarschap en samensturing zijn hierin leidend. Anke is ontwikkelaar van de Nieuwe Route besluitvorming en de Trap van eigenaarschap. Ze is nationaal en internationaal een veelgevraagde keynote-speaker, trainer en auteur.

Over Jan Reinder
Jan Reinder is professioneel keynote spreker, illusionist, mentalist en creatief denker.Hij verdiept zich continu in denkprocessen en creativiteit. Als keynote spreker inspireert en motiveert Jan Reinder bedrijven al meer dan 15 jaar. Jan Reinder reist als artiest de hele wereld over voor theater, tv en bedrijfsshows. Ook stond hij op de bühne in Las Vegas, Just for Laughs en het bekende Magic Castle in LA.

Schrijf je snel in
Toegang tot de SWV Academie is gratis. Na aanmelding rekenen we op jouw komst. Als je je na aanmelding afmeldt of niet aanwezig bent, brengen we 50 euro in rekening.

Programma
15.30 uur: Inloop met koffie/thee
16.00 uur: Opening SWV Academie door Marja van Leeuwen
16.05 uur: Uitleg bijeenkomst door Martin Jacobs
16.15 uur: Motiverende inleiding door Anke Siegers
17.15 uur: Intermezzo – wandelend aan de slag
17.45 uur: Terugkoppeling
18.00 uur: Diner
19.00 uur: Deelnemers gaan aan de slag onder leiding van Anke Siegers
19.40 uur: Ludieke afsluiting
20.00 uur: Einde bijeenkomst

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mail naar: Lincy Verkoelen l.verkoelen@peellandvo.nl